Nya Aiways-åf

OrrbyBil i Örebro är Sveriges äldsta Mazda-ÅF och drivs och ägs i dag av tredje generationen Orrby.
Nyligen blev företaget en av Sveriges i dagsläget tolv försäljningsagenter för det nya kinesiska elbilsmärket Aiways. På OrrbyBils program står förutom Mazda och Aiways, Suzuki.

Hällstorps Bil i Skillingaryd mellan Jönköping och Värnamo har också blivit försäljningsagent för Aiways. Hällstorps Bil har tidigare inte haft någon egen bilförsäljning, varför den nya Aiways-agenturen blir ett komplement till den verkstadsrörelse – ansluten till MECA-kedjan – som Hällstorps Bil fortsätter driva som tidigare.
Ytterligare en agent för Aiways är Sven Almevik Bil i Linköping, ett av östgötastadens äldsta bilföretag. Numera säljer och servar man Suzuki och är dessutom auktoriserad serviceverkstad för Honda.

Eklunds Bil i Göteborg har också blivit försäljningsagent för Aiways. Sedan tidigare är företaget ÅF och serviceverkstad för Mazda, Hyundai och Dodge. Eklunds Bils verkstad är ansluten till Autoexperten-kedjan.

En annan ny agent är Wä Bil i Kristianstad, som snart flyttar in i en ny anläggning på orten. Utöver Aiways är man åf för Peugeot, som man även är serviceverkstad för i Kristianstad.

Peugeots ÅF och serviceverkstad i Kungsbacka i norra Halland, Einarssons Bil, kompletterar också sitt utbud med Aiways.

Bjurkell Bil i Bromma i västra Stockholm fyller 30 år nästa år. Som ÅF och serviceverkstad för Mazda, Suzuki och SEAT har man sedan tidigare ett brett program, som på sistone även kompletterats med det för Aiways. Därmed finns det numera tre försäljningsställen för Aiways i Stor-Stockholm.

I dagsläget erbjuder Aiways en SUV-modell på den svenska marknaden.

Peter Lorin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar