Arlandastad-konkursen: Så gick det sedan

För en tid sedan kunde vi läsa att Arlandastad bil hade gått i konkurs. Konkursförvaltaren Leonardo Merino sade då att man letade efter en köpare. Nu har det gått knappt två månader, och Leonardo Merino berättar om läget i dag:

– Ställföreträdarna för Arlandastad bil har varit mycket behjälpliga gentemot konkursförvaltningen sedan konkursen inleddes, bland annat med att få fram underlag för att fatta beslut om lönegaranti för de anställda och annat relevant underlag för att jag ska kunna utföra mitt uppdrag. De har varit angelägna om en schysst avslutning, att kunder skall få tillbaka till exempel sina bildäck och leasingföretag få tillbaka sin egendom.

Att sälja hela rörelsen ger oftast betydligt bättre betalt än att sälja den styckvis, berättar Leonardo Merino.

– Men försöker i möjligaste mån sälja en pågående rörelse , det blir mer pengar med ett paket jämfört med att snabbt avyttra allt som en bråkdel av en rörelse. Vi kontaktade därför flera större aktörer och hade visningar, men intresset har varit svalt så tyvärr blir det ingen affär. Något har hänt på marknaden, normalt kastar sig handlare på telefonen när en rörelse har gått i konkurs, men nu fick vi aktivt jaga dem och påminna dem att svara, och fick ändå inga napp. Det är helt enkelt inte bästa läget just nu att köpa en verksamhet, med de kostnader som följer.

Det som gick att sälja har nu sålts och fastighetsägaren har fått tillbaka lokalen, där en hel del leasade maskiner, framförallt sådant som hör till rekond och service, fortfarande står kvar. Nu får fastighetsägaren försöka hyra ut lokalen på egen hand, antingen till en liknande rörelse eller till något helt annat.

– Hela infrastrukturen finns för att ta in någon annan verksamhet, det behöver verkligen inte vara en Peugeot- eller Citroënhandlare.

 

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar