Bo Ericsson startar ny förening

Direkt efter att Bo Ericsson hade hoppat av sina uppdrag för Fordonsbranschen, vilket tidningen har rapporterat om, skickade han ut en enkät till 3 500 medlemmar. Vissa mottagare av brevet menar att han använde föreningens medlemsregister utan att medlemmarna fick möjlighet att välja om de vill dela sina uppgifter utanför föreningen. Bo Ericsson förnekar det och menar att han har köpt adresserna hos en extern aktör. Brevet och enkäten som Motorbranschen har fått tillgång till, undertecknas dock med ”Bo Ericsson, tidigare vd SFVF”, vilket kritikerna anser kan vara ett sätt att använda sig av SFVFs renommé även om adresserna är köpta.

I enkäten ställde han frågor om hur ofta verkstaden behöver juridisk hjälp, om man kan lösa alla frågor själv eller om man har blivit anmäld till ARN. Med hjälp av svaren har han nu dragit igång en ny förening, Fordonsjuristen, med inriktning på juridiska frågor för små och mellanstora företag.

Fordonsbranschen startade sin egen juridiska rådgivning den 1 september så den nya föreningen blir en konkurrent.

I tidningen Däckavisen berättar han om föreningen och ger samtidigt en känga till sina gamla arbetsgivare MRF och Fordonsbranschen, som han tycker är byråkratiska och tungrodda.

Nu återstår att se hur det går med planerna.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *