Enbart laddbart i Volvos bildelningstjänst

Volvos bildelningstjänst M kommer från nästa år enbart att ha elbilar och laddhybrider i sin flotta.

– Vi är övertygade om att delning av elektriska bilar kommer att vara en av huvudnycklarna till hållbar mobilitet i framtidens städer. Beslutet att snabbt fasa ut bilar med enbart förbränningsmotor, och öka andelen laddbara bilar i flottan från 30 procent till 100 procent, är helt i linje med vår vision att driva utvecklingen mot ett mer medvetet sätt att använda bilar, säger Erik Jivmark, vd på Volvo Car Mobility.

Övergången till en bilflotta med enbart laddbara bilar kommer att vara klar under näsyta vår. Företagets kunder kan då välja mellan modeller som antingen är helt eldrivna eller laddhybrider.

För att bygga upp kunskap om vad som behövs för att gå över till elbilar har M sjösatt en försöksstudie med fullelektriska bilar i Stockholm.

– Vi vet att våra kunder gärna vill köra eldrivna bilar, men laddinfrastrukturen måste förbättras för att få upp farten. Här måste beslutsfattare, stadsutvecklare och företag som M samarbeta för att skapa gynnsamma laddmöjligheter som sätter fart på övergången till bildelning med eldrivna fordon, säger Steinar Danielsen.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar