Första Mekonomen-verkstaden godkänd för Sermi

1 oktober träder Sermi i kraft i Sverige, och nu har Mekonomen fått sin första verkstad godkänd: Mekonomen Brännlunds Motor i Gävle.

Sermi är ett gemensamt program framtaget inom EU som bland annat syftar till att oberoende verkstäder skall kunna få tillgång till säkerhetsrelaterade reparationsanvisningar (RMI).  Oberoende verkstäder och mekaniker som vill kunna arbeta med säkerhetsinformation på bilmodeller med Euro 5-klassning (fordon från modellår 2011 och framåt) kommer nu att behöva Sermi-godkännas. Syftet är att öka säkerheten och kontrollen i takt med att de moderna bilarna innehåller allt mer information och data.

Brännlunds motor är inte bara först av Mekonomens verkstäder, utan också första svenska verkstad att godkännnas av EUs kontrollinstans Digidentity.

– Roligt är att startskottet nu har gått och att våra verkstäder börjar bli klara med sina Sermi-godkännanden. Vi är en stor kedja och väl medvetna om att mycket arbete kvarstår men nu finns alla rutiner och processer på plats för att möjliggöra det fortsatta arbetet på ett enkelt och smidigt vis. Alla Mekonomens verkstäder kommer att ansluta sig till Sermi, säger Madeleine Westerling, kedjechef Mekonomen.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar