KGK och Autoexperten börjar med bildelsbas

KGK och Autoexperten har utvecklat en gemensam tjänsten med namnet Begagnade bildelar, ett samarbete med bildemonterare som innebär att Autoexpertens verkstäders sortiment utökas med 4,4 miljoner delar.

Med Begagnade bildelar kan verkstadskunder välja begagnade alternativ som är billigare, mer miljövänligt och som inte alltid finns i det ordinarie sortimentet. Tjänsten bidrar till mer hållbar cirkulär ekonomi, genom att tillvarata reservdelar från fordon som hamnat ”på skroten”. Produkterna som ingår i tjänsten Begagnade bildelar är kvalitetsklassade och har ett års garanti.

Bland de 4,4 miljoner nya delarna finns inredning, originaldelar, elektroniska komponenter och karosseri.

64 demonterare är anslutna till tjänsten, via laga.se, och tjänsten är rikstäckande. I systemet finns  möjlighet att få information om bilen som produkten suttit på, den så kallade donatorbilen. Det gör att verkstaden kan hitta fler delar från samma bil, vilket kan vara en stor fördel. Har man exempelvis köpt en dörr från en donatorbil kan det vara av intresse att köpa en backspegel från samma bil så att lacken är densamma. För verkstäderna är det också tryggt att känna till donatorbilens historia.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar