Koenigsegg-ÅF i Sverige

Koenigsegg breddar sitt återförsäljarnätverk i Nordamerika, Asien och Europa. Som ett led i etableringen har avtal tecknats med Callisma i Stockholm och Bendt Bil i Halmstad för den nordiska försäljningen.
– Det finns ett otroligt stort intresse för Koenigsegg i Norden, och vi är övertygade om att det nya partnerskapet med Callisma och Bendt Bil leder till ökad försäljning i hela regionen, säger Christian von Koenigsegg, grundare och vd för Koenigsegg.

Callisma i Stockholm är bland annat återförsäljare för Aston Martin och Rolls-Royce. Företaget har en stark position i potentiella kundgrupper för Koenigsegg och man har tidigare haft ett samarbete med dem. Callisma ser fram emot partnerskapet:
– Koenigsegg är ett väldigt starkt varumärke som passar väl in bland våra befintliga varumärken. Vi ser fram emot att börja arbeta med deras nuvarande och framtida produkter. Märket har under sina 25 år åstadkommit mer i bilbranschen än många andra vilket är unikt och varje bil är idag skräddarsydd för dess ägare. Vi känner oss trygga med att samarbetet mellan Koenigsegg och Callisma kommer att bli lyckat, säger Fred Mannerfelt, vd på Callisma, som ser fram emot att ytterligare stärka och bredda bolagets produktportfölj av ikoniska varumärken.

Bendt Bil i Halmstad, som bland annat är BMW-återförsäljare, har en stor kundgrupp inom premiumbilar och många av deras kunder äger även superbilar. Dessutom kommer kunderna från ett stort geografiskt upptagningsområde. Bendt Bil kommer även att marknadsföra Koenigsegg i Båstad, där många potentiella kunder befinner sig under sommarsäsongen.
– Bendt Bil är ödmjukt stolta över att få representera Koenigsegg, regionens och Sveriges stolthet. Vi är övertygade om att både våra befintliga och nya kunder kommer att uppskatta denna komplettering av utbudet. Närheten till fabriken gör att Koenigsegg kommer att ha en extra plats i Bendt Bils hjärta. Liksom Koenigsegg är Bendt Bil familje- och ägarlett vilket gör att samarbetet känns enormt inspirerande säger Bengt-Erik Johansson, vd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar