Lupin ersätts

Länsförsäkringar ersätter sin miljö- och kvalitetscertifiering Lupin med Miljö- och kvalitetscertifierat företag. Två symboler har tagits fram som diplom och för trycksaker och marknadsföring.
– Kvalitetssäkringen av våra verkstäder är viktig och vi vill ge verkstäderna bättre möjlighet att göra ansträngningarna kända hos kunderna, säger skadespecialisten Ville Semi.
21 av 23 länsförbund jobbar aktivt med certifieringen när de upphandlar verkstäder. Programmet riktar sig mot plåt- lack-, plast- glas- och mekaniska verkstäder samt även bärgningsföretag och via en årlig och systematisk genomgång får de hjälp att genomlysa och förbättra sin verksamhet.  I dagsläget är 1 492 verkstäder certifierade.
I avtalen med verkstäderna finns det till exempel inskrivet att begagnade reservdelar ska sökas i först hand och att plast ska repareras när det så är möjligt.
– Företagen ska också ha en miljöpolicy och minst två nya mätbara miljömål varje år, säger Ville Semi.
Certifieringarna utförs av ett oberoende företag, Autoteknik i Åtvidaberg AB, som genomför den årliga certifieringen.
– Vi köper skadereparationer för två miljarder varje år och kan göra verklig skillnad med vår certifiering. För kunden betyder det bland annat att vi ställer krav på att den reparation deras bil behöver blir fackmässigt utförd och belastar miljön så lite som möjligt, säger Ville Semi (bilden).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar