Malte Månson köper Gottes

Gottes lastbilsverkstad på västkusten, nära E6 i Hisings Backa, bildades 1923 och ägs sedan 22 år av entreprenören Michael Larsson och hans fru.

Nu har företaget köpts av Malte Månson.

– De senaste årens arbete mot att bli Sveriges största oberoende verkstadskedja för lastbilar har givit gott resultat. Genom förvärvet av välrenommerade Gottes i Göteborg tar vi nu steget in i Skandinaviens viktigaste logistikcentrum, säger Staffan Lindewald, vd för Malte Månson Holding, i ett pressmeddelande.

– Jag har arbetet på Gottes sedan slutet av 1980-talet och ser nu fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med Malte Månson, säger ägaren Michael Larsson och fortsätter:

– Det känns bra att sälja till Malte Månson. Vi kommer att tillhöra Malte-familjen, men ska givetvis fortsätta dra stor nytta av Gottes, eftersom varumärket är så starkt och inarbetat på vår hemmamarknad.

Till vänster: Staffan Lindewald, vd Malte Månson Holding. I mitten, Michael Larsson, vd för Gottes och till höger, Magnus Åbjörnsson finanschef, Malte Månson.

 

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar