Mobility Motors …

… har förvärvat Höglunds Bil i Norrtälje som bedrivit bilhandel i mer än 60 år, på senare år som auktoriserad återförsäljare och verkstad av Mercedes-Benz och Mazda.

– Vi ser Höglunds Bil som ett välkommet tillskott i familjen och ett sätt att ytterligare stärka vår position i regionen. Vi utökar vår marknadsandel inom Mercedes-Benz, som sedan tidigare finns i gruppen, och breddar vår marknad genom att addera ytterligare ett märke, Mazda, säger Dimitrios Lenis, vd för Mobility Motors-koncernen.
– Att ha en stark förankring inom Sveriges storstadsområden har alltid varit en del av vår affärsidé. Och i och med köpet av Höglunds Bil visar vi att vi verkligen är en kraft att räkna med inom huvudstadsregionen och landet i stort. Vår befintliga personal och alla nya anställda, som nu blir del av vår familj, kommer att fortsätta att leverera service i världsklass åt våra kunder.

Höglunds bil har funnits sedan 1955 och omsatte 2018 cirka 176 miljoner. Antalet anställda är 24 personer och samtliga kommer att ansluta Mobility Motors.

Mobility Motors, i sin tur, grundades 2005 och är ett familjeägt företag, under familjen Roelofsen.
I dag finns Mobility Motors på fyra platser – Bromma, Sätra, Malmö och Lund – samt representerade av dotterbolag i Falun och Sätra med totalt 160 anställda. Gruppen omsatte drygt 1,3 miljard under 2018.
I och med uppköpet beräknas gruppen att, under 2020, sälja omkring 7 000 bilar, 65 000 servicetimmar och en nå en total omsättning om 1,5 miljard.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar