Opus startar mobil besiktning i glesbygd

I våras skrev vi om att Svensk bilprovning lägger ner sin mobila besiktning i glesbygden, vilket medför långa avstånd för den som bor på landsbygden och behöver besiktiga bilen.

Nu startar Opus Bilprovning mobila enheter för besiktning i glesbygden. Senast under nästa år planeras verksamheten vara igång.

I stället för att kunder ska behöva åka många mil för att besiktiga sitt fordon kommer nu Opus Bilprovning, via mobila besiktningsstationer, att åka runt till olika orter i glesbygden och erbjuda besiktningstjänster.

– Vi är glada över att erbjuda kunder som bor i glesbygd samma möjlighet till besiktning som den som bor i tätort. Senast 2022 kommer vi att kunna erbjuda glesbygdsbesiktning via mobila enheter, berättar Per Rosén, vd på Opus Bilprovning.

Beslutet är ett resultat av den glesbygdsutredning som Transportstyrelsen gjort som visar att det finns ett behov, samt AB Svensk Bilprovnings besked tidigare i år om nedläggning av sin mobila verksamhet i glesbygd.

Förutom de orter där AB Svensk Bilprovning haft sina mobila enheter; Arjeplog, Funäsdalen, Gäddede, Karesuando, Särna, Tärnaby och Överkalix, tittar Opus Bilprovning på vilka fler kommuner i mycket gles landsbygd som har behov av mobil besiktning.

– Vi genomför nu ett omfattande analysarbete av var behov av mobil besiktning i Sverige finns, från norr till söder, säger vd Per Rosén.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar