Stark ökning av beg i juli

På Wayke ökade försäljningen av begagnade bilar ökade med 42 procent under juli jämfört med samma period förra året. Enligt vd:n Martin Fransson är orsaken är den allt svagare kronan som resulterat i ett ökat utlandsintresse för begagnade svenska bilar.

– Både handlare och privatpersoner har börjat anpassa sina annonser till utländska köpare vilket är smart om man vill få maximalt betalt. Vissa handlare har gått så lång att de bjuder finländarna på färjan när de handlar bil i Sverige, säger Martin Fransson.

Även nybilsförsäljningen ökade rejält på Wayke under juli, vilket framför allt förklaras med att de nya skattereglerna, bonus malus, infördes 1 juli förra året och hejdade försäljningen radikalt.
– Många passade på att köpa ny bil före bonus malus och försäljningen av nya bilar var rekordlåg under juli förra året, vilket även spillde över något på begagnatförsäljningen. Det var kort sagt en speciell bilmarknad i Sverige 2018, men den har gjort en rejäl återhämtning i sommar, säger Fransson.

De begagnade bilmodeller som sålde mest på Wayke under juli:
1.    Volkswagen Golf
2.    Volkswagen Passat
3.    Volvo XC60
4.    Volvo V70
5.    Volvo V60
6.    BMW 3-serien
7.    Volvo V40
8.    BMW 5-serien
9.    Volvo XC70
10.  Volkswagen Tiguan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar