Verkstaden förstördes i kraftig brand

I somras brann CWs bilservice AB Autoexperten i Norra Råda ner till grunden. Ägaren Jonas Emilsson berättar vad som hände.

– Det var precis före semestern, tanken var att jobba två dagar till. Jag blev väckt av Securitas mitt i natten, som hade fått larm från en rökdetektor i verkstaden. Det blev bråttom att komma i kläderna och åka dit. Väl där såg jag att det brann i lokalen där jag har kundernas däck. På 10 – 15 minuter var hela verkstadsdelen övertänd. Men jag blev fruktansvärt imponerad av räddningstjänstens kompetens, de lyckades ändå begränsa skadorna.

Vad skadades, förutom lokalen?
– Två bilar blev förstörda och däckförvaring till cirka 50 bilar. Däck, lyftar, många verktyg, datorer och elektronisk utrustning är antingen brand- eller vattenskadade. Några verktygsvagnar och skåp går att rädda och snygga till med tvätt och ny färg.

Hur har det gått med ersättning och återuppbyggnad?
– Utredningarna om brandorsak är inte klara. Vi hoppas kunna sätta upp en ny lokal på samma platta. Tillsammans med revisorn och leverantörer tar vi fram inventarielistor och lagerlistor för att få ut pengar för försäkringen. Som tur är hade jag avbrottsförsäkring tecknad, så jag får hjälp med förlorade inkomster och diverse utgifter genom den.  Autoexperten ställer upp med det de kan, nya lyftar och annan utrustning är beställda.

Hur mår du i allt detta?
– Det är fruktansvärt mycket att rodda med när sådant här händer, för att inte tala om ekonomin som ska gå ihop när inkomsterna uteblir. Tanken är att jag ska fortsätta driva verkstad om det går. Det känns inte självklart varje dag, men sedan jag tog över företaget har jag nästan dubblat omsättningen och utökat lokalerna. Kommer vi igång igen utan allt för tunga motgångar ska vi nog kunna resa oss och växa mer i framtiden.

 

Mer om CWs bilservice AB
Ligger i Norra Råda i Värmland
Ingår i Autoexperten, är Godkänd bilverkstad
Har funnits sedan 1990-talet, Jonas Emilsson tog över i oktober 2017
Två fasta tjänster året runt och timanställd personal under högsäsong.

 

 

 

 

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar