Vimmerby bildemontering får nya ägare

Koncernen Autocirc förvärvar Vimmerby Bildemontering, där även Styrdon i Sverige AB ingår.

Autocirc har ett återvinnande koncept och verkar på svenska och internationella eftermarknaden för begagnade och renoverade bildelar.

Vimmerby Bildemontering behåller sitt namn och som tidigare kommer Caroline Arvidsson och Christian Johansson samt personalstyrkan på 18 personer att fortsätta och bygga bolaget vidare framåt.

Caroline Arvidsson (bilden) blir nu vd efter Christian Johansson, som skall ägna sig åt forskning och utveckling kring elbilar och batterier.

Verksamheten startades 1988 och har utvecklats till en anläggning om 45 000 kvm och de processar över 1000 bil om året.

Samverkan med försäkringsbolag och samarbetspartners löper på som före försäljningen.

– Vi är mycket positiva till detta och att kunna fortsätta jobba framåt med elbilar och programmering. Bildemonteringen har senaste fem åren satsat på omställning inför elfordon och samtidigt utvecklat programmering och elektronikavdelning till en av landets främsta, säger Christian Johansson (bilden nedan).

– Autocirc har som affärsidé att bidra till den cirkulära ekonomin, genom att förvärva välskötta företag på Automotive-eftermarknaden i Sverige och internationellt, samt skapa synergier dem emellan. Strategin är att kunna erbjuda mer och bättre bildelar till eftermarknaden. Vimmerby bildemontering är en fin anläggning som passar in i vår vision och vi kommer att fortsätta utvecklingen av bolaget framåt, säger Johan Livered, vd på Autocirc.

 

 

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterade artiklar