Volvosamarbete med skolor

Bröderna Brandt Personbilar har ingått ett samarbete Uddevalla gymnasieskola Östrabo Yrkes och Volvo Car Sverige om utbildningen av framtidens fordonstekniker. Ytterligare nio skolor ska införlivas i projektet..

Inom ramen för fordons- och transportprogrammet ska eleverna få fördjupade kunskaper om kundvård och moderna verkstadsprocesser och -system. Elevernas utbildningsmiljö ska utformas som en Volvoverkstad med motsvarande krav.
– Vi ökar våra möjligheter att följa med i den snabba och spännande teknikutveckling som pågår i bilbranschen. Redan nu har vi ett högt söktryck till våra utbildningar och med denna satsning blir det ännu tydligare att vi vill vara en skola i framkant. Vi utbildar inte längre bilmekaniker utan fordonstekniker, säger Anders Wass, rektor för fordons- och transportprogrammet på Uddevalla gymnasieskola Östrabo Yrkes.

Avtalet innebär att lärare får fortbildning via Volvo Cars interna utbildningar. Eleverna får göra fabriksbesök hos Volvo Car Sverige i Göteborg, får tillgång till nya utbildningsbilar och har goda möjligheter att göra arbetsplatsförlagt lärande (APL) hos Brandt Bil.
Christopher Brandt, verkställande direktör på Brandt Bil, säger:
– Jag är väldigt glad att vi genom det här upplägget kan fördjupa vårt samarbete med skolan och vara med och bidra till att eleverna får en så framtidssäkrad utbildning som möjligt. En viktig pusselbit för att eleverna efter gymnasiet ska ta klivet ut i arbetslivet som efterfrågade och attraktiva fordonstekniker. Det här kommer bli riktigt bra!

Invigningen av samarbetet kommer att ske under våren. Lärarna börjar redan i januari att utbilda sig och i mars kommer lärare och elever att börja jobba med den nya tekniken.


På bilden, fr v, Christian Svensson, Anders Wass, Kristina Bang, Klas Abrahamsson, Jörgen Andersson, Lars Andersen och Linnea Larsson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *