Digital förstärkning på SVÅ

Återförsäljarföreningen SVÅ har lockat över en av Waykes medgrundare till sig. Per Bäck (bilden endan) tillträder en nyinrättat tjänst som digital chef (CDO) för VW-koncernens återförsäljare och Scanias räkning.
Märkesföreningen väljer alltså att stötta sina medlemmar professionellt i den digitala resan de står inför.
Pär Bäck har ett långt förflutet i den digitala delen av bilbranschen, med tidigare befattningar inom bland annat Volvo-systemet. Närmast har han alltså stått bakom etableringen och utvecklingen av marknadsplatsen Wayke.
På SVÅ blir hans roll i första hand att hitta rätt vägar för kundernas digitala bilägande och mobilitet och samtidigt ha direktkontakt med såväl generalagenter, fabriker och utomstående aktörer för medlemmarnas räkning.
– Som delägare i Wayke har vi sett Pärs kunskaper och ser honom nu som en passande pusselbit på vägen framåt mot en kundorienterad digitalisering av våra återförsäljare, säger SVÅ:s vd Pontus Lövrup.
Kunderna kan redan i dag beställa och köpa personbilsmodeller via märkenas hemsidor, ibland också hos enskilda återförsäljare. Och service kan bokas digitalt på många ställen. Scania har sedan många år alla sina bilar uppkopplade mot landets verkstäder.

Pär Bäck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar