I Motorbranschen i maj

Nummer 5 av Motorbranschen distribueras vecka 21 med alla resultat från GA-enkäterna. Om du inte redan är abonnent, teckna en prenumeration så får du ditt eget exemplar i brevlådan! Här är smakprover ur innehållet:

GA-rallyt 2020
Vilka generalagenter vinner betygsligorna i år? Vilka får högre handlarbetyg och vilka får lägre? I majnumret av Motorbranschen finns vinnarna, årets raket, jumboplatsen, bästa svarsfrekvenserna, trendbrotten och snackisarna. Plus hela rankningslistan som visar hur återförsäljarna har betygssatt sina huvudmän i år.

Volvo på väg mot agentlösning?
Under intervjuerna i samband med GA-enkäten fick reportern Niklas Aronsson en otippad utsago av Volvo Car Sveriges vd Jon Wakefield (bilden nedan) – han vill diskutera en agentlösning för handlarna. För Volvohandlarföreningen kom beskedet som en kalldusch.

Fabrikerna säljer direkt
Importör/biltillverkaren säljer bilar direkt till slutkunder och företag i större grad. Det tycker 69 procent av 200 europeiska återförsäljare som tillfrågats av Cecra inför omförhandlingarna av gruppundantaget.

Japan på vänt
Coronaviruset har satt käppar i många hjul. En Toyota- och Lexushandlare har fått skjuta upp två Japan-resor för alla sina 150 medarbetare till i höst.

Porträttet
Möt en kvalitetschef på verkstad som har en bakgrund inom kärnkraftssfären och säger att ”vi ska vara lika rädda om bilen som kunden är”.

Begpriser i Europa
Se hur priserna på begagnade bilar varierar i Europa och var priserna är högst och lägst.

Attack mot coronakrisen
Kristider föder nya grepp. Vi har träffat en av de bilhandlare som nu börjat ”facetime-sälja” med framgång.

Gör extra allt
Tre syskon med ett bilföretag i Västergötland ger begreppet kundservice en innebörd med råge – flexibla öppettider, födelsedagskort till kunderna, läsglasögon till låns och rikligt med bjudfrukt är några initiativ.

Var står branschen
efter pandemin?
Som en central, digital och framsynt del i samhällets transport- och rekreationsbehov, eller ett senfärdigt och polariserat särintresse? Det frågar sig Anders Parment.

Våra experter svarar
När en hotfull röst hörs i andra änden av telefonluren är det lätt att känna sig illa till mods. Eller villrådig, när en bilägare kommer med ohemula krav. Då har våra experter råd att ge.

Tävla och vinn!
I majnumret lottar vi ut 2 car diffusers med exklusiva dofter från AppleHeart.

 Läs också om …
… skiftningarna bland nya bilmodeller
… en reflektion om smitta i kollektiva transporter
… företaget som skapar en ny kultur
… Smålands Motor efter branden
… en hyllning till bilhandlarnas tvättar
… nya coola prylar
… kollegernas bucketlists
… tre kunder i coronatider
… snackisarna i branschen
… vilka som bytt jobb
… om vad som händer framöver
… och vad som är inställt och framflyttat.

Vad vill du läsa i Motorbranschen? Tipsa oss gärna!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar