J bil går in i lack och plåt

J bil har gått in som delägare i Göteborgsbaserade Henriksen Bilservice. Förvärvet innebär att de nu kan erbjuda sina kunder plåt- och lackarbeten i egen regi.

– Det känns fantastiskt att ta detta steg. Vi har längtat efter att kunna sköta den här typen av arbeten själva och vi tror starkt på företaget vi köpt in oss på, säger Anders Karlander, vice vd på J bil.

Genom att köpa in sig i Henriksen Bilservice kan J bil leverera en mer heltäckande tjänst till sina kunder och ha en bättre kontroll över kvaliteten. Den befintliga verksamheten är auktoriserad för Citroën och Peugeot men kommer successivt att utökas för J bils övriga varumärken som säljs i Göteborg.

– Henriksen är en väletablerad aktör som har jobbat inom området mycket länge. För oss är det jätteviktigt att ta vara på den kunskap och erfarenhet som finns hos Henriksen, det är därför vi går in som delägare. All kompetens inom plåt och lack kommer att stanna kvar och fortsätta utvecklas tillsammans med oss, vilket känns tryggt för både oss och våra nya kollegor, säger Anders Karlander.

I takt med att bilarna blir dyrare och får mer komplicerad teknologi kommer det att leda till mer återanvändning av delar än tidigare. Plåt och lackverkstäder blir därmed en viktigare del i en cirkulär och mer hållbar värdekedja.

Som säljare av flera bilmärken inom Stellantis-koncernen har J bil den kompetens inom bolaget som krävs för att kunna erbjuda service för systermärken.

– Det som ligger under skalet på bilar kommer i allt större utsträckning att bygga på samma teknologi bland märken inom samma koncern. Det gör också att vi som redan är experter på Peugeot och Citroën även kan reparera till exempel Opel, säger Anders Karlander.

J bil tillträder som delägare av Henriksens Bilservice den 1 december och tar då även över fastigheten. De tidigare ägarna av Henriksens Bilservice, Alexander Drobac och Savo Drobac, samt deras 13 anställda kommer alla stanna kvar.

 

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterade artiklar