Nytt bilrekord diskat för ”corona-fusk”

Några anonyma fartgalningar körde ”Cannonball run” på en ny rekordsnabb tid. Men rekordet har diskats. De övergivna amerikanska vägarna betraktas som ”corona-fusk”.

Den inofficiella biltävlingen ”Cannonball run” har pågått sedan 1905 men blev världskänd 1981 med filmen ”Mitt i plåten!” med Burt Reynolds i huvudrollen.
Det 4 546 kilometer långa loppet går från New York till Los Angeles och körs på helt vanliga vägar. De flesta förare bryter mot lagen när de kör det långa loppet eftersom man under större delen av sträckan bryter mot hastighetsgränserna. 

I november 2019 slogs ett nytt rekord då flera förare i en Mercedes-Benz E63 AMG 2015 körde från kust till kust på 27 timmar och 25 minuter. Man höll en hastighet på 165 kmh i genomsnitt.
Sedan pandemin slog till i USA har trafiken i landet mer än halverats. 

Det gjorde att några anonyma förare nyligen passade på att köra ”Cannonball run” på de tomma vägarna. De klarade sträckan på 26 timmar och 38 minuter i en Audi A8 2019 med extra bensintankar.
Trots att man dokumenterade den snabba tiden så kommer det inte att bli klassat som nytt rekord.
– Vi kommer inte att publicera rekordet eftersom det inte har något värde att köra i dessa #covid19-tider, skriver man på det officiella ”Cannonball run”-instagram-kontot.

/Mikael Jägerbrand

 

Läs Tesla trotsade lokala lagar, öppnade fabrik

Läs Kaos för bildelning, kunderna superpaxar bilarna

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *