Tre däckföretag blir ett

Dawa Däck, Pro-Imp och KW Wheels samlas nu under varumärket Interwheel för att stärka positionen på den svenska marknaden.

– Vi fortsätter att utveckla och modernisera vårt bolag och detta är ett naturligt steg på den förändringsresan. Med ett namn, ett bolag och ett affärssystem kommer vi att underlätta för våra nuvarande kunder samtidigt som vår profil gentemot marknaden blir tydligare, säger Tomasz Olofsson Kowalski, vd för Interwheel.

Sommaren 2021 togs en ny däck- och hjulanläggning i drift i Interwheels lokaler i Landvetter utanför Göteborg. Anläggningen är automatiserad i de flesta delar av kedjan: inleverans, lager och produktion.

Interwheel täcker ett komplett utbud av däcktyper, inklusive lastbilsdäck och de flesta bilmärken representerade i Norden. Företaget är distributör för Alutec-fälgar, Kumho-däck och Coopers däckprogram. Företaget har ca 65 anställda och har huvudkontor i Landvetter där även tillverkning sker. Interwheel ingår i Klintberg & Way Group som i sin tur är del av Hedin-koncernen.

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterade artiklar