Världens bäste bilsäljare!

Det finns ett nytt världsrekord i bilförsäljning. Under 2017 sålde 44-årige Ali Reda hela 1 582 bilar. Det är tillräckligt för att få plats i Guinness rekordbok.

Du har nog aldrig hört talas om bilfirman Les Stanford Chevrolet and Cadillac. Den ligger i staden Dearborn, en dryg mil väster om centrala Detroit. Om du tycker att Dearborn låter bekant så är det för att Ford har sitt högkvarter här.

Men för 44-årige Ali Reda är det i stället Cadillac och Chevrolet som gäller. Under 2017 slog han nytt rekord genom att sälja 1 582 fordon: 1 269 nya Chevrolet, 261 nya Cadillac och 52 begagnade bilar. Rekordsäljaren menar att framgången beror på hans personliga kontakter med det lokala samhället.– Folk köper hellre av någon som finns i verkligheten än av ett ansikte på en reklampelare, säger Ali Reda till Automotive News.Rekordet slog han efter att ha arbetat sju år på firman och han står nu ensam för en tredjedel av dess totala försäljning.Det tidigare säljrekordet sattes 1973 då Joe Girard sålde 1 425 nya bilar.

Text Mikael Jägerbrand / Foto Google Earth/Les Stanford Chevrolet Cadillac

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *