Trygg-Hansa säljs

Trygg-Hansa får ny ägare i det danska försäkringsbolaget Tryg och nu har övergången inletts. 

Trygg-Hansas vd Mats Dahlquist och Modernas vd Nicklas Larsen jobbar också med planeringen för sammanslagningen av Trygg-Hansa och Moderna, vilken beräknas genomföras i början av 2022.

Mats Dahlquist blir ansvarig för den svenska organisationen och Nicklas Larsen kommer att ingå i den svenska ledningen med ansvar för Moderna och samgåendet mellan Moderna och Trygg-Hansa.

När transaktionen är helt genomförd blir Tryg Skandinaviens största skadeförsäkringsbolag med ungefär 5,3 miljoner kunder och cirka 6 000 medarbetare.

Jan Olvenmo, lack- och skadeansvarig på MRF, tror inte att förändringen kommer att innebära något negativt för verkstadskunderna.

– Framför allt kommer man inte att märka någon skillnad under de första ett–två åren, sådant här tar tid. Därefter tar man förhoppningsvis det bästa från två världar och slår ihop till en ny värld, där verkstäderna får bättre service. Som verkstad behöver man enligt min erfarenhet inte vara orolig för förändringarna. Däremot är det viktigt nu att bolagen går ut med tydlig och bra information till alla sina kunder och partners.

 

 

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar