Viktig träff för lackbranschen

Nyligen kunde ni läsa om att fordonsutbildningen är hotad, och nu har regeringen bestämt sig för att inte förlänga branschskoleförsöket. Det kan innebära att lack- och karosseribranschen kan tappa upp till 30 procent av den framtida arbetskraften, då branschskolan i Falun utbildar ca 30 procent av alla elever som ska komma ut i branschen. Det finns nu en reell risk att skolan inte längre kommer att kunna bedriva utbildningen.

På grund av den risk det kan innebära för er som företag vill Lugnetgymnasiet bjuda in  till en träff och visa upp sin verksamhet. Träffen sker under yrkesprovet som är planerat till vecka 21.

Träffen äger rum den 24/5 kl 08-16 på plats i skolans lokaler i Haraldsbo. Kopparvägen 1, 791 43 Falun. Ingång sker på baksidan vid de gula portarna.

Är ni intresserade av att vara med, mejla Victor Kaustinen på victor.kaustinen@falun.se
Skolan bjuder på lunch, meddela  eventuella allergier.

Om du inte kan vara med är du välkommen att besöka skolan någon annan dag. Kontakta Victor Kaustinen för att boka in en träff.

 

MER OM/
Statsbidraget till branschskolor

Utbildning inom olika yrkesområden anordnas på nio utvalda branschskolor mellan 2018 och 2023.
Branschskolorna tar emot elever från hela landet för utbildning under delar av elevernas yrkesutbildning. De är utvalda av Skolverket för att de kan erbjuda utbildning inom yrkesämnen på gymnasial nivå som är efterfrågade på arbetsmarknaden och som gymnasieskolor inte kan erbjuda på den egna skolan.
Lugnetgymnasiet i Falun är utvald branschskola inom karosseri och lackering.
Elevens ”hemskola” behåller ansvaret för eleven under hela utbildningen, även för den del som eleven genomför på branschskolan.
Under totalt 16 veckor fördelade på två år är eleven i Falun och bor på hotell, medan den får de praktiska delarna av utbildningen. ”Vanliga ” ämnen som svenska och matematik läser eleven på sitt hemgymnasium.

Foto Erik Kilström

Nella Bergström

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar